Publicaties

Masterclass “Security – Business alignment 2.0” – Nyenrode

nyenrode-business-universiteitVan 19 september tot en met 24 oktober 2017 presenteert Nyenrode Business Universiteit, in samenwerking met AG en Security Academy, een masterclass cyclus “Security – Business alignment 2.0”. De diverse masterclasses worden gegeven door docenten van Nyenrode en Security Academy. Johan Bakker neemt in deze cyclus de masterclass “Informatiebeveiliging organiseren en succesvol besturen” op 26 september voor zijn rekening, waarin aandacht besteed wordt aan zowel de bestuurlijke en organisatorische aspecten van security governance en management als de zachtere kanten van de samenwerking tussen bestuurders en security professionals. Bezoek de website om je aan te melden.

CISO Masterclass najaarseditie 2017

CISO master class logoJohan Bakker (voormalig CISO KPN) en Dick Brandt (voormalig CISO Post.nl) zijn in 2014 gestart met de succesvolle CISO Masterclass; een unieke 3-daagse masterclass voor aankomend CISO’s waarin twee ervaren CISO’s met de cursisten delen wat ze zelf destijds graag hadden willen weten voordat ze aan hun CISO job begonnen, maar ze gaandeweg over de jaren in de praktijk hebben moeten leren. De masterclass is niet zozeer gericht op het eigen vakgebied, maar heeft een sterke focus op management-vaardigheden, organisatiekunde, strategie, communicatie en soft skills. Gedurende de masterclass wordt de aangeboden stof door de cursisten stapsgewijs verwerkt in een aanpak en een plan voor de eigen organisatie, zodat bij terugkeer op de werkplek het geleerde direct in praktijk kan worden gebracht. De data voor de eerstvolgende masterclass zijn 23, 24 en 25 oktober 2017 op locatie Avegoor bij Arnhem; kijk op de cisomasterclass.nl website voor meer informatie, het programma, de trainingsdata en prijzen en meld je aan!

Cloud Risks & Readiness

Unified Vision heeft een key-note presentatie over Cloud Security gepresenteerd op de Cloud & Virtualization Executive Summit in Utrecht. Er is in de media veel te doen over de risico’s van Cloud computing. De vraag die in deze presentatie aan de orde komt, is of dit nou terecht is of niet… Wanneer uw organisatie reguliere IT diensten van derden inkoopt, spelen diverse partijen binnen uw organisatie, waaronder business eigenaren, IT, security, inkoop, legal, allen hun rol om de risico’s beheersbaar te maken en een goede dienst in te kopen en te operationaliseren. Is dat bij Cloud nou zo anders? Of een beetje anders? In in deze presentatie behandelt Johan Bakker een aantal Cloud risico’s, maar geeft bovenal richting aan hoe het proces van Cloud acquisitie aan te lopen, om op gecontroleerde wijze “de Cloud in te gaan”.