Presentaties

PvIB Soft-skills sessie op 19 september – “Selling Security with FBI process”

Johan Bakker (Unified Vision) en Hjalmar Leenders (BKWI) presenteerden samen “Selling Security with FBI process” op de PvIB bijeenkomst (Soft-skills editie) van 19 september;

succes-trapOver de jaren heen is het security werkveld uitgegroeid tot een leger van professionals die met passie voor hun vak, kennis en kunde, grote inzet en verantwoordelijkheidsgevoel en doorgaans ook nog eens een fantastisch intellect er alles aan doen om security in hun organisaties op orde te krijgen. Onder andere door begrip te creëren, draagvlak bij het bestuur te verwerven en het security bewustzijn bij de collega’s te verhogen. Door beleid te schrijven, projecten te starten, maatregelen te implementeren, audits uit te voeren en rapportages op te leveren, door inzicht te bieden en te beheersen. En toch…..dient het ene incident na het andere zich aan. En toch is het voor bestuurders nog steeds een lastig te verteren onderwerp. En toch overheerst bij de business nog steeds het onbegrip….en bij de collega’s de frustratie. In de sessie op 19 september kreeg men het antwoord HOE dat komt. De sheets van de presentatie kunt hier downloaden, meer informatie over de Masterclass Selling Security vindt u hier.

Cloud Risks & Readiness

Unified Vision heeft op 4 december 2012 een key-note presentatie over Cloud Security gepresenteerd op de Cloud & Virtualization Executive Summit in Utrecht. Er is in de media veel te doen over de risico’s van Cloud computing. De vraag die in deze presentatie aan de orde komt, is of dit nou terecht is of niet… Wanneer uw organisatie reguliere IT diensten van derden inkoopt, spelen diverse partijen binnen uw organisatie, waaronder business eigenaren, IT, security, inkoop, legal, allen hun rol om de risico’s beheersbaar te maken en een goede dienst in te kopen en te operationaliseren. Is dat bij Cloud nou zo anders? Of een beetje anders? In in deze presentatie behandelt Johan Bakker een aantal Cloud risico’s, maar geeft bovenal richting aan hoe het proces van Cloud acquisitie aan te lopen, om op gecontroleerde wijze “de Cloud in te gaan”.

Lean Security

Op het 23rd Annual World Congress van het Information Security Forum (ISF) in Chicago heeft Jaap Halfweeg (binnenkort GISO bij Maersk – APM Terminals) op 5 november een succesvolle presentatie over Lean Security gegeven (klik hier voor de sheets). Jaap heeft veel met ons over het onderwerp van gedachten gewisseld en is erg enthousiast over het gedachtengoed. De key message die bij het ISF publiek erg goed viel was dat Security Officers vanuit de Lean Security gedachte een veel positievere bijdrage aan de business  kunnen leveren door gericht en expliciet bij te dragen aan de bedrijfsdoelstellingen; dit genereert draagvlak en pull vanuit de business en het bestuur.

Download hier de sheets van de Unified Vision presentatie op de Virtualization & Cloud Executive Summit 2012 van 21/22 mei 2012 in Noordwijk, over Lean Security; een korte studie in de toepassing van Lean principles om Security beter, slimmer en goedkoper in te richten en meer draagvlak bij de Business te verwerven. Deze benadering is inmiddels uitgewerkt tot een aanpak die wordt toegepast door Unified Vision, klik hier voor meer informatie over “Lean Security”.